Podporte nás 2% z dane

27.06.2013 00:01

 

Vážení rodičia, priaznivci a podporovatelia modernej gymnastiky.

 

Chceme Vás osloviť, pomôžte nám skvalitniť športové aktivity, tréningový, súťažný proces, ako aj športové vybavenie  moderných gymnastiek darovaním 2% z dane!

Každá fyzická osoba  – daňovník, ako aj každá právnická osoba, t.j. živnostník, alebo obchodná spoločnosť ( s.r.o., a.s., atď.), ktorá zaplatila daň z príjmov a nemá daňové nedoplatky z predchádzajúceho obdobia, môže v zmysle § 50 ods. 6 písm. d), e), g), h), zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov poskytnúť podiel zaplatenej dane na osobitné účely. Zákon Vám umožňuje adresne darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše občianske združenie.

Občianske združenie PROGYM vzniklo na podnet rodičov v roku 2011 podľa zákona č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov. Je zaregistrované ako subjekt  v Zozname prijímateľov Notárskeho centrálneho registra, ktorému sa môže podiel do výšky 2% zaplatenej dane poukázať. Od svojho vzniku aktívne podporuje chod oddielu modernej gymnastiky v Nitre a úzko spolupracuje so Športovým klubom pri Osemročnom športovom Gymnáziu v Nitre. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak  odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí.

 

Finančné prostriedky hodláme použiť najmä na:

  • skvalitnenie tréningového procesu v oddiele modernej gymnastiky
  • skvalitnenie vybavenia moderných gymnastiek športovým náčiním
  • finančnú podporou pri reprezentácii  gymnastiek na majstrovských a iných pohárových súťažiach
  • aktívnu podporu pri organizovaní súťaží domáceho oddielu
  • podporu športových sústredení 

 

Ak máte možnosť a naše pôsobenie a činnosť Vás oslovila, oslovte, prosím, ďalších ľudí, resp. podnikateľské subjekty vo Vašom okolí, ktorí sú ochotní podporiť nás i takouto formou.

 

Ďalšie informácie je možné získať na kontaktoch

kosudova.g@gtsmail.sk

č.t.:  0903 461 509

 

Už dnes vyjadrujeme vďaku za Váš čas, dôveru a podporu!

 

JUDr. Gabriela Košudová

predsedníčka občianskeho združenia PROGYM

súčasne predsedníčka oddielu modernej gymnastiky v Nitre

 

 

Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.  

Ako postupovať:

  • Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ? Do 15.2.2013 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3,32 €. Stiahnite si ( viď odkaz na spodnej časti tejto strany) a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane, v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi. Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2013 na daňový úrad podľa Vášho bydliska. Pokiaľ by ste boli v časovej tiesni, je možné obidve vyplnené, podpísané a potvrdené tlačivá odovzdať JUDr. Košudovej, postaráme sa o ich doručenie na príslušný daňový úrad.
  • Podávate si daňové priznanie sami? Riadne vyplňte daňové priznanie. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3,32 Eura. V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť: Obchodné meno alebo názov: PROGYM Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Farská 46, 949 01 Nitra Právna forma: občianske združenie Identifikačné číslo (IČO/SID): 42207401 Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2013, tento rok je to najneskôr do 2.4.2013) na daňový úrad podľa Vášho bydliska.
  • Postup pre právnické osoby. Riadne vyplňte daňové priznanie. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov právnickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať. V daňovom priznaní pre právnické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 3 prijímateľov (IV. časť priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť: Obchodné meno alebo názov: PROGYM Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Farská 46, 949 01 Nitra Právna forma: občianske združenie Identifikačné číslo (IČO/SID): 42207401 Pokiaľ ste si vybrali viac ako troch prijímateľov, vložte do daňového priznania ďalší list papiera ako prílohu. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

 

Tlačivá na stiahnutie sú na našej webovej stránke:  

Vyhlásenie_2%_2012,_potvrdenie_2012 (1).doc (59,5 kB)

Späť

Kontakt

Športový klub pri Športovom osemročnom gymnáziu v Nitre - Oddiel modernej gymnastiky
Slančíkovej 2, 950 50 Nitra

0911 430 001

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode